Think

Een succesvolle digitale marketing campagne begint met een strategie. Blue Bees Dialog stippelt een digitaal marketingplan uit voor uw bedrijf, van contact tot conversie.

Digitale marketing is denkwerk

Digitale marketing specialisten goochelen regelmatig met cijfers en percentages over hits en conversie, maar in de realiteit halen veel acties geen sterk rapport. De oorzaak? Die is vaak te vinden in de fase voor de eerste mail verstuurd is. Wij zorgen er voor dat het denkwerk en de planning voor de start van de campagne dik in orde is. Dat levert u duidelijke, meetbare resultaten op.

Are you talking to me

De meeste digitale campagnes falen omdat ze niet zorgvuldig gericht zijn op de juiste doelgroep. En dat heeft vooral te maken met gebrekkig denkwerk vooraf: wie willen we bereiken, waarmee, waarom en hoe?

Rijker dan u denkt

U bent rijker dan uw denkt. Uw CRM, facturatieprogramma en e-maildatabank bevatten heel veel informatie. Die informatie verrijken is de beste basis voor een krachtige digitale campagne die niet alleen opvalt maar ook scoort.

20%

Maar liefst 20% van uw data is volgend jaar verouderd en dus allicht onbruikbaar. En het jaar daarna opnieuw. En opnieuw. Als u niet oplet gooit u het grootste stuk van uw marketingbudget dus gewoon weg om uw gegevensbestanden gedateerd zijn. Begin dus met een audit van uw bestanden.

Data Analyse

Wat doet u vandaag al als direct marketing? Wat deed u in het verleden? Hoe zijn uw databanken eraan toe? Waar bevinden uw klanten zich precies? Wat is uw marktpositie? Waarop scoort u goed en minder goed? Antwoorden op die vragen brengen u in de juiste startpositie voor een krachtige campagne.

Definiëring

Waarom bent u eigenlijk op deze website? Wat denkt u dat digitale communicatie u kan opleveren? Meer klanten? Meer leads? Direct sales? En hoeveel dan precies? We zetten uw buikgevoel om in concrete doelstellingen met cijfers. Handig om achteraf het rapport op te kunnen maken.

Planning

‘A goal without a plan is just a wish.’ Een boutade die klopt als een bus. Samen schrijven we uw communicatieplan neer, kijken we strategisch vooruit en leggen we de basis voor een reeks acties die precies de juiste snaren raken bij uw doelgroepen. Zodat ze doen wat u van hen wil.

Harmonisatie

U communiceert via allerlei kanalen: websites, nieuwsbrieven, mails, blogs, adwords-campagnes, LinkedIn-verhalen, … En omdat u erg gericht omspringt met uw doelgroep, komen dezelfde mensen op al die verschillende plaatsen met u in contact. Daarom is het cruciaal dat we de tone of voice en stijl over al die kanalen in harmonie brengen met elkaar. Én dat die in lijn ligt met wat u wil bereiken bij uw contacten.

Implementatie

Uiteraard is het de bedoeling om al die geplande acties ook effectief uit te oefenen. Maar wie gaat dat doen? Wie zorgt voor de opvolging? Welke taken gaan er allemaal verborgen achter die doelstellingen? En hebt u daar wel de mensen en de kennis voor in huis? We analyseren uw interne werking en verdelen verantwoordelijkheden zodat de implementatie van een leien dakje loopt.

Integratie

Jongleren met boodschappen en acties via verschillende kanalen, vraagt om een helikopterzicht. Zo kunt u de impact van acties op klanten en op elkaar goed inschatten, en de juiste beslissingen nemen om uw sales en marketing teams te ondersteunen.

Think

Aan het begin van elke succesvolle digitale campagne staat een goed doordachte onlinestrategie,

Lees meer »

Attract

Verleid bezoekers met slimme en creatieve acties via de juiste digitale kanalen.

Lees meer »

Connect

Ga het gesprek aan met uw prospects en klanten. Sterkere relaties zijn goud waard.

Lees meer »

Convert

Uiteraard wil u straks omzet. En dus wil u klanten die tot actie overgaan.

Lees meer »

Contacteer Ons

Zin in digitale marketing? Vragen over onze aanpak? Even bellen of mailen en we komen naar u toe met antwoorden.

Data aankopen Contacteer Ons